Rohda’76 2 uit de startblokken

Door Ad van den Herik | 28 augustus 2024 | Nieuws

Erwin Griffioen, de nieuwe trainer van het tweede elftal, tekende zijn eerste ervaringen op van de trainingen en oefenwedstrijden van het tweede elftal. Hieronder volgt zijn verslag.

Begonnen
We zijn weer begonnen. Een nieuwe groep, nieuwe trainers en een nieuw seizoen. Alles ligt weer open. Niets is een zekerheid en dus is het spelen van wedstrijden, om een goed beeld te krijgen van de huidige selectie, een prettige noodzaak.
Na een periode van vooral trainen en een beetje aftasten begon zaterdag dan toch de echte voorbereiding. Een aantal had een week eerder al een wedstrijd gespeeld bij RVC voor de ReBo cup.
Afgelopen zaterdag stonden er dan ook 2 wedstrijden op het programma voor het 1ste de finale van de ReBo cup tegen ESTO en voor het 2e een wedstrijd bij en tegen Capelle 3.

Jonge groep
Met een groep van 15 vooral jonge spelers trapten we om 13.00 uur af op sportpark ’t Slot. We begonnen niet goed aan de wedstrijd. Al na 3 minuten stonden we 1-0 achter tegen deze vriendengroep met de nodige ervaring op een hoger niveau. Het niet goed aangaan van het duel en het naar elkaar kijken maakte dat Capelle zo het veld kon oversteken en de aanvaller vrij voor Ryan kon zetten. Gelukkig was er nog genoeg tijd om het een en ander te repareren. Na een minuut of 20 kwamen we wat beter in de wedstrijd en konden we voetballen ook echt wel meedoen. Tot echte kansen kwamen we nog niet maar de bal ging al wel wat beter rond. En dan zal je zien dat de tegenstander aan 1 uitbraak genoeg heeft om de marge te vergroten. Een tackle op de bal van Daan kwam iets te laat en hij nam daarin vooral de speler mee. De scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de bekende stip te leggen. Hoewel Ryan er nog goed bij zat kon hij toch niet voorkomen dat de 2-0 op het scorebord stond. Maar ook deze tegenslag werd door de groep goed verwerkt en we begonnen steeds beter te voetballen. Het coachen van de ”oudjes” nam toe wat het samenspel bevorderde. En ondanks al dit positieve stond er toch een 3-0 ruststand op het bord. Vlak voor tijd kwam Capelle wederom vrij voor Ryan te staan omdat de linkerspits Thijs te slim afwas en uit zijn rug de bal door de benen van de uitkomende Ryan speelde.

De ommekeer
In de rust wat puntjes op de welbekende i gezet en de groep wat compacter laten spelen. Dit werd mede door de coaching in het veld goed uitgevoerd. Capelle had moeite om de vrije man te vinden en Rohda’76 kwam steeds meer op de helft van Capelle te spelen. Dit resulteerde als snel in een doelpunt van Pepijn. Het geloof groeide en de kansen bleven komen. Capelle had steeds meer moeite om ons tempo te volgen en kwamen er nog maar sporadische uit. Wederom een goede aanval van Rohda’s kant leverde zowaar ook de 3-2 op. Guus stond op de goede plek om de het voorbereidende werk te belonen met een doelpunt. Met nog 20 minuten te gaan wilde beide ploegen nog wel maar konden ze eigenlijk niet meer. Conditioneel ging bij Capelle het kaarsje uit en bij Rodha’76 ontstonden de nodige pijntjes. Capelle kreeg nog een goede kop kans op de 4-2 maar Ryan liet zien over een goede reflex te beschikken en tikte de bal over het doel. Ondanks alles bleven we vechten voor een goed resultaat een schot op de paal van Pepijn stond de 3-3 nog in de weg maar 5 minuten voor tijd kregen we toch de beloning voor het harde werken. Een diepe bal op Casper werd door Casper op waarde geschat en zijn voorzet werd in 2 instantie bij de 2e paal binnen geschoten door Bram. Al met al een terechte uitslag, een leuk pot en een prima scheidsrechter.

Damme 2
Na deze wedstrijd stond afgelopen dinsdag de 27ste de 2de wedstrijd tegen voor mij oude bekende op het programma. Zwammerdam 2 kwam naar Bodegraven om een wedstrijd tegen ons 2e te spelen. Met een grote groep, om veel jongens minuten te geven, begonnen we onder leiding van de jonge scheidsrechter Bas om 20.15 uur aan de wedstrijd.

Zwammerdam begon gretig aan de wedstrijd en daar hadden wij het wat moeilijk mee in het begin. Met name de organisatie op het middenveld was even zoekende wie doe nu wat en wie pak wie op. Gedurende wedstrijd ging dit wat beter en de druk van Zwammerdam nam ook wat af. Hierdoor ontstond er met name een wedstrijd zonder noemenswaardige kansen voor de beide goals. En daar waar er al een kansje ontstond stond Luc zijn mannetje. De wedstrijd werd steeds slordiger van beide kanten en dit leverde veel balverlies op. Ook de passjes over 10 meter werden gewoon over de zijlijn gespeeld. Dit leidde tot wat onderlinge irritaties en frustraties over het eigen spel. Na 45 minuten stond er nog steeds een 0-0 op het scorebord.

Frisse benen
Wat omzettingen in de rust en met frisse benen begon de 2e helft. Na een inschattingsfoutje van de overigens goed spelende Niels kwam de spits van Zwammerdam vrij voor Ryan, die de 2e helft mocht keepen, en die schoot beheerst de 0-1 binnen. Dit was zonde van de start van de 2e helft omdat je dan gelijk weer in de achtervolging moet. Dit hebben we dan ook gedaan. We werden ook nu weer sterker naarmate de wedstrijd verstreek en kregen op het einde nog een paar goede kansen. Met name Duncan had het vizier nog niet op scherp en liet 2 kansen voor de goal onbenut.

De Beloning
De beloning volgde toch nog. Een goede aanval werd door Guus beheerst afgerond en zette daarmee de 1-1 op het bord. Zowel Zwammerdam als Rohda kregen in de slotfase van de wedstrijd nog wat kansjes. Daan moest op de lijn nog een keer redding brengen en Jeroen schoot nog een keer op de paal maar daar bleef het dan wel bij. Ook hier was de uitslag ondergeschikt en het maken van minuten belangrijker maar de veerkracht en het wederom (sterk) terugkomen na een achterstand is misschien wel het belangrijkste winstpunt van deze avond.
We hebben nog 1 training te gaan en dan begint zaterdag het echte werk weer met de 1ste van 3 bekerwedstrijden. We spelen zaterdag om 11.30 uur op het terrein van onze buren tegen het 2e elftal van ESTO.