Home » Mooie graadmeter voor Rohda’76

Mooie graadmeter voor Rohda’76

Door Ad van den Herik | 8 september 2024 | Nieuws

In Nieuwveen verloor Rohda’76 nipt met 1-0 van Nicolaas Boys. De poulewedstrijd voor de KNVB-beker vormde een graadmeter voor de competitie. ,,Een gelijk spel zou de verhouding beter hebben weergegeven,” vond Rohda’76-trainer Marco Lange na afloop.

Lange moet na het vertrek van een aantal spelers een nieuw elftal boetseren. De Hagenaar bespeurt dat het iedere week een stukje beter gaat. Nu toonde hij zich tevreden over het veldspel in de eerste helft. ,,We hadden het wel verdiend om met de rust met 0-1 voor te staan.” Hij doelde op de kansen van onder andere Wessel Sterk (vorige week nog goed voor een hattrick) en Lars van der Lugt.

Op de lat
Vrij snel na de rust viel de 1-0 aan de andere kant. Dat bleek tevens de eindstand. Wessel Sterk was nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal trof de lat. ,,Dit was voor ons een goede graadmeter, omdat Nicolaas Boys vorig seizoen als vierde is geëindigd in de vierde klasse. Een gelijk spel zou de verhouding beter hebben weergegeven.”
Lange is er nog niet helemaal over uit met welk basisteam hij straks de competitie begint. In de laatste poulewedstrijd – uit tegen Siveo’60 – voor de KNVB-beker kan hij nog experimenteren. Rohda’76 probeert trouwens die wedstrijd al op donderdag 12 september te spelen. Dit met het oog op de festiviteiten rond de Najaarsmarkt.