0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Nooit meer de belofte van een nieuwe dag voor ‘Poellie’ (1992-2024)

Nooit meer de belofte van een nieuwe dag voor ‘Poellie’ (1992-2024)

Door Ad van den Herik | 16 september 2024 | Nieuws

Het veel te vroeg overlijden van Renaldo ‘Poellie’ van Poelgeest slaat een weerhaak in het hart bij iedereen die zich met hem verbonden voelde. Voor Renaldo nooit meer de belofte van een nieuwe dag. Door een ongeneeslijke ziekte overleed ons betrokken lid op zaterdag 14 september. Hij werd slechts 32 jaar.

Dat Renaldo bij Rohda’76 zelden met z’n roepnaam werd aangesproken, zegt iets over de amicale relaties die hij in de loop van de tijd bij onze vereniging heeft opgebouwd en onderhield. Wie met hem optrok voelde zich al snel vertrouwd met én bij hem. Niet verwonderlijk dat velen hem aanspraken met zijn koosnamen ‘Renal’ of ‘Poellie’. Vooral Poellie.

Schier onpasseerbaar
Eigenlijk stopte Renaldo de meeste energie in zijn vrijwilligerstaken bij Rohda’76. Natuurlijk, hij voetbalde zelf ook. In 2012 schreef hij zich in als lid. Als keeper, welteverstaan. Eerst in het derde elftal en later stond hij enkele seizoenen onder de lat bij het tweede elftal. Na zijn eigen wedstrijd spoedde hij zich regelmatig naar het eerste elftal om daar plaats te nemen in de dug-out als reservedoelman. Ruim vier jaar geleden mocht hij uit bij Zwammerdam zelfs een keer optreden in ons vlaggenschip. Een wedstrijd waaraan Rohda’76 drie punten overhield (1-2). Toenmalig Zwammerdam-trainer Jack Harmsen bestempelde Renaldo na afloop als de ‘schier onpasseerbare keeper’.

Gedreven vrijwilliger
Maar zoals gezegd, Renaldo onderscheidde zich bovenal als een gedreven vrijwilliger bij onze club. Hij floot wedstrijden en in 2015 en 2016 maakte hij deel uit van de commissie die het 40-jarig jubileum voorbereidde en vorm gaf. Maar zijn hart lag vooral bij het trainen en coachen van meidenteams. ,,Je kunt gerust zeggen dat Renaldo één van de grondleggers van het huidige meisjes- en vrouwenvoetbal bij Rohda’76 is,” concludeert Wijno Verweij terecht. In de periode van 2015 tot en met 2023 had hij diverse meidenelftallen onder zijn hoede: MO13 (samen met zijn moeder Sandra), MO15, MO17, MO19 en MO20.

Vanuit het hart
En die meiden, die inmiddels bij de senioren voetballen, waardeerden zijn trainingen en coaching in hoge mate. En vooral ook zijn empathisch vermogen. Dat blijkt wel uit het magazine dat zijn intimi en vrienden  hebben samengesteld om hem tijdens zijn ziekte een hart onder de riem te steken. Een vriend voor iedereen staat er zo betekenisvol op de cover. ,,Alles wat je doet en zegt, doe je vanuit je hart,” schrijft Nisrine, inmiddels speelster van Vrouwen-2. ,,Zo zorgzaam, lief en altijd iemand anders boven jezelf stellen,” voegt ze nog toe.
Naast zijn bezigheden bij Rohda’76 zette Renaldo zich tevens in voor het Rode Kruis, afdeling Bodegraven. Ook hier alle lof en waardering voor zijn coöperatieve houding. ,,Je was altijd benaderbaar en klaar om te helpen,” karakteriseert Sun zijn makker bij het Rode Kruis.

Eigenzinnig
Overigens kon Renaldo een tikje eigenzinnigheid niet worden ontzegd. Zo ook toen hij tegen alle adviezen in MO15 inschreef als JO15. Op die manier wilde hij de weerstand voor de meiden vergroten. Dat zou hun voetbalontwikkeling ten goede komen, meende Renaldo. Geen verkeerde afslag, zo bleek later. Met een vierde plaats in de eindrangschikking hielden de meiden zich prima staande tussen de jongens.

Mooie herinneringen
Wij wensen vriendin Melissa, moeder Sandra, vader René, de broers Stefano en Richard, zus Andrea, verdere familie, vrienden, vriendinnen en collega’s veel sterkte toe. En koester vooral de mooie en warme herinneringen aan Renaldo.

Laatste eer bewijzen
De condoleance staat gepland op vrijdagavond 20 september van 19.00-21.00 uur in aula op de Bodegraafse begraafplaats Vredehof, Noordzijde 60. Daar vindt ook de uitvaart plaats op zaterdag 21 september vanaf 13.00 uur.
Het geplande feest op zaterdagavond in de Rohda’76-kantine gaat niet door. Wel rekken wij de sluitingstijd op zaterdagmiddag 21 september op om ruimte te geven aan degenen die met elkaar Renaldo willen herdenken en herinneringen ophalen.

Bestuur Rohda’76

Vrienden van Renaldo zijn een crowdfunding gestart om zo de uitvaartkosten te bestrijden. Wil je daar meer over weten kijk dan op: https://www.doneeractie.nl/kosten-begrafenis-renaldo/-96004.


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie