Home » Rohda’76 blijft op het vinkentouw

Rohda’76 blijft op het vinkentouw

Door Ad van den Herik | 20 oktober 2024 | Nieuws

In Woerden boekte Rohda’76 een even knappe als verdiende overwinning op VEP: 1-3. Door de driepunter nestelt de ploeg van trainer Marco Lange zich op de derde plaats, één punt achter het leidende duo Be Fair en Perkouw.

Traditiegetrouw heeft Rohda’76 het niet makkelijk uit bij VEP. In de laatste twee voorbije voetbaljaargangen bleven de punten in Woerden. Nu niet. ,,Eigenlijk hadden we bij rust al met 0-2 voor moeten staan,” vond Rohda’76-oefenmeester Marco Lange. Nu zag de Hagenaar in het eerste wedstrijddeel alleen Lars van der Lugt het net vinden na een goed uitgespeelde aanval: 0-1.

Opnieuw op voorsprong
Maar na amper tien tellen in de tweede helft stond het weer gelijk: 1-1. Door die tegenslag lieten de blauwhemden zich niet ontmoedigen. De weer fitte Rick Baelde hielp zijn ploeg opnieuw aan een voorsprong: 1-2. Die gaf Rohda’76 niet meer uit handen. Nadat eerst Guus Plomp en Steven Holthuijsen de lat hadden geraakt, maakte spits Wessel Sterk na een vlot lopende aanval de beslissende 1-3.

Steeds beter
Lange toonde zich in zijn nopjes met de overwinning. ,,We zijn er nog lang niet, maar iedere wedstrijd gaat het steeds een stukje beter.” En hij roemde de strijdlust van zijn team. Bovendien is het al lang geleden dat de Bodegravers – qua punten – zo’n goede seizoenstart kenden met een keurige derde plaats als resultaat. ,,Maar,” zo waarschuwt Lange, ,,we zullen iedere week keihard moeten werken en nog meer proberen te combineren in plaats van de lange bal te spelen.”